Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2013. szeptember 18., szerda

Esküvöi cake pops 1. Sacher pops

 
Az a nagy megtiszteltetés ért, hogy májusban a DeszertPiknikünkre kilátogató Barbi barátnőm és vőlegénye felkért minket Lila Kancsó Zsanival arra, hogy a szeptember 14-i esküvőjükre mi készítsük el a sós és édes süteményeket.
 
Az ifjú pár az édes sütemény kategóriában cake pops készítését kérte tőlem, aminek én nagy örömmel tettem eleget. Persze, nem tudtam, hogy mennyi munkával fog járni 200 pops elkészítése, hiszen eddig csak kis mennyiségben készítettem a családnak, barátoknak, kollégáknak. Ezúttal a 70 fős lagzira 4 féle ízben gyártottam le a kis sütigolyókat.
 
Az esküvőt megelőző hetekben már lázasan teszteltem a recepteket, hogy biztosra menjek ízben, állagban stb, illetve figyeltem a kollégák reakcióit is és azok alapján alakítva alakult ki a végső pops választék.
 
Első receptként a kedvenceimet, a menyasszony és vőlegény popsokat szeretném Nektek bemutatni, amihez a receptet a CuppCake-es lányoktól vettem át. Amikor májusban kiderült az esküvő és a popsok után a neten kutakodtam díszítési ötleteket keresve, akkor láttam meg ezeket a tündéri kis popsokat és egyből eldöntöttem, hogy akármilyen macerás is lesz az elkészítésük, én ezeket meglepetésként elkészítem az ifjú párnak.
 
1. A sacher torta elkészítése
 
Hozzávalók (20 db):
10 dkg puha vaj
15 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
15 dkg porcukor
4 db tojás
7 dkg liszt
csipet só
 
1. Felolvasztom gőz felett a csokit, majd félreteszem kicsit hűlni.
3. A tojásokat sztéválasztom és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
2. Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzákeverem az olvasztott csokit, majd egyesével a tojássárgáját is hozzáadom. Ezt követően óvatos mozdulatokkal hozzákeverem a felvert tojáshabot is, végül pedig a lisztet is.
4. A kész masszát egy nagyobb tepsibe vagy tortaformába öntöm (igazából ha cake pops céljából sütjük ki a tortát, bármilyen forma megteszi, én azonban mindig nagyobb tepsit választok, hogy annál hamarabb süljön és száradjon majd ki a tészta) és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
5. Ha kihűlt, apró darabokra vágom, hogy minél gyorsabban kiszáradjanak.
 
 
2. A cake pops összeállítása
 
Hozzávalók:
20 dkg natúr sajtkrém
10 dkg vaj
+ 10 dkg 60%-os étcsokoládé
+ cukorgyöngyök
+ 20 db nyalókapálcika
 
1.  Egy kis tálban a vajat és a sajtkrémet összekavarom.
2. A szikkadt tortát egy nagy tálba belemorzsolom, majd kézzel hozzágyúrom a sajtkrémes vajas keveréket. Nagyon fontos, hogy csak fokozatosan, apránként adjuk hozzá a krémet, hogy ne legyen túl lágy a tésztánk, mert utána le fog csúszni a sütigolyó a pálcikánkról. Ha kész, tegyük be 1 órára pihenni a hűtőbe.
3. Egy óra pihenő után formáljunk kis golyókat a tésztából (annak érdekében, hogy egyforma golyócskák legyenek, mindegyiket kimértem 20g-osra), madj tegyük vissza legalább 30 percre a hűtőbe.
4. A csokit gőz felett olvasszuk meg, először mártsuk bele a nyalókapálcikát a csokiba, majd szúrjuk bele a sütigolyóba, végül forgassuk meg egy kanál segítségével az olvasztott csokiban, dekoráljuk ízlés szerint, majd állítsuk egy magas falú pohárba vagy szúrjuk bele hungarocellbe száradni.
 
A végeredményt pedig a képeken láthatjátok. Édesek lettek, nem?
 
A menyasszonytól másnap a következő visszajelzést kaptam: "Ezúton is nagyon köszönjük, jelentem óriási sikere volt ,szuperfinom volt es mind elfogyott, meg se tudtam igazán kóstolni!!!;)))"
 
  
 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena