Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. október 15., hétfő

Csokis banános muffin - Leila Lindholmtól



Szerdán este utaztam ki Stockholmba, hogy a hosszú hétvégét kint tölthessem és kint ünnepelhessem meg a szülinapomat. Eme csodás alkalomból (okot persze mindig találok, ha szakácskönyv vásárlásról van szó) csütörtökön meg is leptem magamat a múltkor már bemutatott svéd blogger-szakács-tv-s műsorvezető Leila Lindholm A Piece of Cake című könyvével. 

Szuper a könyv, holnap be is mutatom Nektek. Igaz én a svéd, eredeti verziót vettem meg, de biztos vagyok benne, hogy az angol verziója is kifogástalan fordításban jelent meg, ha valaki kedvet kap majd netalántán.

Vasárnap reggelire készültek egyébként ezek a csodás kis muffinok, keverés-kavarással-süléssel együtt kb. 30 perc alatt készen is voltak, csodás illatukkal pedig teljesen belengték az egész lakást.

Hozzávalók:
3 tojás
2 dl cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg vaj
2 banán
3,5 dl liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg olvasztott étcsokololádé


1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra.

2. Egy nagyobb tálban a tojásokat keverjük el a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal. A banánokat összetörjük villával, az étcsokit felolvasztjuk és hozzáadjuk a tojásos masszához. Robotgéppel jól elkeverjük.

3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a banános masszához. 

4. Ha jól eldolgoztuk a hozzávalókat, muffin papírral bélelt formába kanalazzuk a masszát, majd a sütőben tűpróbáig, kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena