Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. szeptember 17., hétfő

Madridi hétvége - tapas, sangria, paella, flamenco

Madrid = nyár - szerelem - séta - Corral de la Moreira flamenco show - tapas - sangria - tortilla - paella - gazpacho - Mercado de San Miguel - Plaza Mayor - ¡Holaaaaa!!!
Sangriázás (Plaza san Andres)
Még nem mondtam, de imádunk utazni Mr. M-mel és elég sokat is repülünk össze-vissza a világban (szerintem nyitok is külön oldalt a blogon az utazásoknak szentelve, szerencsére van mit mesélni). A múlt héten business úton volt Madridban és kitaláltuk, hogy hétvégére kiruccanok én is és a hétvégét együtt töltjük Madridban. 

Szuper döntés volt, csodás hétvégén vagyunk túl. Igaz nem jutott mindenre idő, de nagyon élveztük a hétvége minden percét, a sétát Madrid szűk kis utcácskáin, a pihenést, azt hogy nem rohanunk sehova, ott eszünk, ahol megéhezünk, vagy csak leülünk egy sangriára valamelyik kis plaza-n. 

Kép sajnos nem mindenről készült, de íme egy kis ízelítő:

Patatas brava
Tortilla espanola
Szombat este a Don Ulpiano étteremben (Plaza de San Martin, 2 - 28013 Madrid, Tel: +34 91 523 95 73) vacsoráztunk. 2 fős paella mixet kértünk, amihez járt egy üveg bor is és emellé még mandulaszószos gombát is. Isteni finom volt minden. Mondom én, aki nem szereti a tengeri herkentyűket...úgyhogy ez nagy szó :)

A vacsora után szombat estére foglaltattunk asztalt a Corral de la Moreira-ba (Mr. M. lepett meg vele:). Ez a világ leghíresebb flamenco helye a világon, 1956-ban nyitotta meg kapuit. Itt láthatjuk élőben a világ legtehetségesebb és leghíresebb flamenco táncosait, énekeseit és gitárosait. Maga a helyszín is különleges. Madrid belvárosában, 5 perc sétára található a királyi palotától. A 18-19. századból származó dekoráció, az arab tartókövek és utcai lámpák az eredeti flamenco hangulatát idézik, így kicsit minket is visszaröpítenek a múltba. Fantasztikus, magával ragadó előadást láthattunk, mintha 5 perc lett volna a közel 2 órás előadás.


A "flamenco művészet katedrálisa"-ként is emlegetett helyen sok híresség  megfordult már a hosszú évek alatt (a hely honlapján megnézhetitek az impozáns listát), amelyet az étterem előterében kifüggesztett képek is bizonyítanak.


Betévedtünk egy szupermarketbe is. 
Ki látott már ilyen sárgadinnyét?




Belebotlottunk a világ legrégebbi éttermébe (Restaurante Botín) is
Palacio Real
Gran Vía
Palacio de Cibeles


Monumento a Cervantes
Torre de Madrid és Edificio España
Catedral de la Almudena (éjjel)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena