Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. augusztus 26., vasárnap

Szedres citromos túrótorta

Péntek délután kiugrottam zöldségekért a Lehel piacra, majd amikor megláttam a friss szedreket, beindult a fantáziám. Elképzeltem, hogy készítek valami krémes, könnyű, nyári süteményt, amihez a 37 fokban nem kell bemelegíteni a sütőt és passzol a friss szeder. 

Az az örök favorit sütés nélküli torta jutott eszembe, amit még gimis koromban először a legjobb barátnőm anyukája készített és azóta is minden nyáron többször terítékre kerül nálam is. Köszönöm Nektek, Évikém! :)

Ezt a könnyed joghurtos, a citromos túrókrémtől hihetetlenül frissítő desszertet garantálom, hogy mindenki imádni fogja.

Hozzávalók:

Alaphoz:
25 dkg darált keksz
7,5 dkg vaj (vagy margarin)
2 evőkanál porcukor

Töltelékhez:
30 dkg túró
1 pohár natúr joghurt
7 dkg cukor
1/3 csomag zselatin
2 citrom

Tetejére:
szeder (vagy bármilyen más idénygyümölcs)


Egy nagy tálba szórjuk a darált kekszet, hozzákavarjuk a porcukrot, majd a megolvasztott vajjal és szükség szerint egy kis tejjel jól formázható tésztává gyúrjuk. 

Egy 21 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, majd a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a formába és félretesszük, amíg elkészítjük a túrós tölteléket.

A töltelékhez a túrót egy tálban villával összetörjük, hozzákavarjuk a joghurtot, cukrot, belereszeljük a citromok héját. A citromok levét kifacsarjuk egy mini lábasba, hozzákeverjük a zselatint és 2 evőkanál vizet és a zacskón leírt módon felforraljuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd ha már langyos, hozzákeverjük a túrós masszához és ráöntjük a tésztára. Folpackkal lefekdjük és kb. egy fél óra múlva betesszük a hűtőbe.

A gyümölcsöket csak akkor tesszük rá, ha a töltelék megdermedt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena