Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. augusztus 22., szerda

Gasztroélmények a hosszú hétvégén - 2. állomás: Iguana Mexikói Étterem

A hosszú hétvége második fontos állomása Budapest legkedveltebb mexikói étterme, az Iguana Bar&Grill volt. Már törzsvendégnek számítok ezen a helyen, anyummal, a legjobb barátnőmmel rendszeresen járunk ide és kollégákkal is sokszor ide szervezem a találkozóimat. Van, hogy csak egy chips&salsa-ra térünk be, van, hogy ebédre, de sokszor szoktunk itt vacsorázni.

Nemcsak az én társaságomban és a magyar vendégek körében népszerű a hely, nagyon sok külföldi turista is betér budapesti látogatása során. Nem véletlenül nyerte el 2001-ben a Best Meeting Point díjat, azóta pedig minden évben ők zsebelik be a legjobb mexikói étteremnek járó díjat is. Respect!

Télen-nyáron hangulatos a hely. Ha megoldható nyáron mindig az étterem előtt elhelyezett asztalokat választom, télen pedig az étteremben bent található galériarészt. A személyzet kedves, segítőkész, a nagy forgalom ellenére is egész gyors a kiszolgálás, panaszra nekem még sose adtak okot.

Az étlapjukon olyan autentikus mexikói ételeket találunk, mint a quesadilla, burrito, fajita, taco, enchilada, az itallapról pedig a hagyományos italok mellett választhatunk mexikói kávét, importált söröket, prémium, 100%-ban agavéból készült tequilákat és a város talán legjobb margarita koktélját.

Visszatérve az ételekre, ezúttal anyum választása a "Poblano csirke a la Mo"-ra esett. Omlós csirkemell sűrű zöldchilis, fehérboros cukkínimártással, köretként pedig grillezett zöldségeket és mexikói rizst tálalnak fel. A hús tökéletes fűszerezésű volt, a zöldségek roppanósra voltak grillezve, a cukkinimártás pedig egyszerűen selymes és mennyei volt.
 


Én a nagy melegre tekintettel egy könnyű "Fajita csirkesalátát" rendeltem. A csirkemellcsíkokat friss korianderrel, fokhagymával, lime-mal pácolják, majd hagymával grillezik és végül jég-, ruccolasalátán és paradicsomágyon tálalják. A csirke az én ízlésemnek megfelelően volt fűszerezve, a saláta kellemesen ecetes volt, szuper összhatás.



Iguana Bar & Grill
Cím: 1054 Budapest, Zoltán utca 16.
Nyitvatartás: minden nap 11:30-1:00
Telefon: +36 1 331 4352

Tipp: Ha biztosra akartok menni, az esti órákra érdemes asztalt foglalni hétköznap esténként is, hétvégén pedig kötelező!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena