Török, magyar, svéd édességek és más finomságok, amiknek senki nem tud ellenállni...

2012. június 5., kedd

Spárgakrémleves

Tegnap találtam egy fél csokor spárgát a hűtőben, így eldöntöttem, hogy még mielőtt megromlana, spárgakrémlevest főzök belőle, mert idén azt még nem készítettem. És már nyár van. 

A szokásosnál most kicsit lightosabb leves mellett döntöttem, így a tejszínt joghurttal, a vajat pedig olívaolajjal helyettesítettem. 


Hozzávalók (2 személyre)
500 g spárga
1 közepes méretű vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
8 dl zöldségleves alaplé
Só, frissen őrölt bors és szerecsendió
1 csésze natúr joghurt

Mossuk, majd hámozzuk meg a spárgákat és kb. 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk fel őket. Néhány spárga véget (a hegyes végéből) tegyünk félre későbbre. 


Egy nagy edényben melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Finoman pároljuk meg  a hagymát, amíg szép üveges nem lesz. Adjuk hozzá a spárgát, szórjuk meg liszttel és pároljuk így néhány percig majd öntsük rá a zöldséglevet. Kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára a spárgát.  

Vegyük le a tűzről, kézi botmixerrel (vagy turmixgépben) pürésítsük a levest, majd szűrjük át egy szűrőn, hogy a rostok le kerüljenek a levesbe. A leszűrt levest öntsük vissza a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és tegyük vissza főni. Adjuk hozzá a joghurtot is, forraljuk fel újra és még néhány percig lassú tűzön folyamatosan kavargatva főzzük. 

Melegen tálaljuk, nyári napokon azonban langyosan a legfinomabb. Tálalás előtt a félretett spárgavégekkel díszítsük. 

Afiyet olsun!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© 2011 Baklavaria Café, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena